ATOPISCH ECZEEM (Constitutioneel eczeem)

Atopisch eczeem 

Constitutioneel of atopisch eczeem (soms ook wel neurodermitis genoemd) is een niet-besmettelijke huidziekte, die zich uit in een ontsteking van de opperhuid. Een ontsteking, die zich meestal manifesteert als jeuk, droogheid, blaren schilfering, zwelling soms tot bloedend toe. Deze huidziekte ontstaat gewoonlijk in het gezicht, de hoofdhuid, de nek, de arm- en knieholtes en aan de achterzijde van het lichaam. Atopisch eczeem is wat men in de volksmond noemt luieruitslag. Men vermoedt, dat het genetisch wordt bepaald en dus erfelijk is. Vaak ziet men bij mensen met atopische eczeem ook allergieën en astma. 

 

Er zijn diverse "triggers" die men beter kan vermijden, een droge huid, die jeuk veroorzaakt, neemt toe gedurende de winter bij een droge, koude lucht of een warmen douche of bad. Ook zweten veroorzaakt jeuk. Daarom wordt katoenen kleding aanbevolen. Schoonmaakmiddel in bijvoorbeeld zwembaden (Chloor) kan het verergeren. Algemene ziektes en infecties beïnvloeden de staat van de huid. Psychische stress is ook van invloed. Vermijd dit, voor zover ju kunt, ter verlichting.

 

Hier volgen u enkele tips die gecombineerd kunnen worden met de ecologische producten van MARIA ÅKERBERG.

De droge huid dient gemiddeld vochtig gehouden te worden met onder andere olie, balsem en crème. Kinderen, die last hebben van eczeem als ze in bad gaan, kunnen voor het bad ingesmeerd worden. Een bad is meer verzorgend dan een douche omdat het de huid zacht maakt en dode huidcellen losmaakt. Hierdoor kan vocht dieper in de huid doordringen en haar hydrateren. Bij een douche heeft de huid de neiging om uit te drogen en dode huidcellen laten niet zo gemakkelijk los. Hierdoor kan het vocht minder diep de huid binnendringen.

 

Het is beter om nieuwe kleren eerst te wassen.

 

Afhankelijk van welk lichaamsdeel het betreft, is het goed om met diverse producten te smeren.  Smeer zowel 's ochtends als 's avonds - varieer de producten. Kies 's morgens bijvoorbeeld meer op vocht gebaseerde producten (lotions/crèmes) en 's avonds meer op vet gebaseerde producten (balsem/olie). Vergelijk huidverzorging met eten. Het lichaam gedijt het best bij variatie.

 

Als het eczeem vochtig is

Breng Aloe Vera Barbadensis op. Dit droogt uit.

Bij droge eczeem

Eye Cream

Face Protection 

Cold Pressed Jojoba Oil

Body Lotion

Baby Care 

Shea Balm 

 

Ontwijk gedurende de dag zoveel mogelijk handen te wassen. Gebruik zo vaak je kan katoenen handschoenen. Vet je handen in, zodra je je handen gewassen hebt. Het doel hiervan is om de wasroutine te vermijden. Je kunt bijvoorbeeld eten of iets anders doen met katoenen handschoenen aan. Na de tijd doe je ze uit en je weet dat de handen nog schoon zijn. 

 

Peeling/Body Scrub

Gebruik bij voorkeur onze Salt Scrub Energy. Deze scrubt dode huidcellen weg en stimuleert gelijktijdig de huid, waardoor vocht beter opgenomen wordt.

 

Massages

De producten dienen een mix van verschillende plantaardige oliën te bevatten, waardoor de huid een variatie van vetzuren ontvangt en de huid een huidbarrière op kan bouwen. Vermijd massageoliën met een eenzijdige samenstelling (bijvoorbeeld olijfolie of koolzaadolie). Vermijd tevens massageoliën met een hoog percentage etherische oliën. Vermijd ook massageolie met hars (coniferen zoals bijvoorbeld Jenever en Cipres).

 

Gezichtsbehandeling

Onderga bij voorkeur een gezichtsbehandeling bij een van onze salons die met MARIA ÅKERBERG werken.

 

Ieder avond 

Smeer de handen in met Hand Cream en direct daarover heen Shea Balm; beide met 100% natuurlijke ingrediënten en een laag gehalte aan etherische oliën. De producten dienen een mix van verschillende plantaardige oliën te hebben, waardoor de huid een variatie aan vetzuren krijgt en de huidbarrière opgebouwd wordt. Gebruik kantoenen handschoenen. 

 

Neem altijd contact op met een Dermatoloog / Huidarts om in geval van twijfel over eczeem de juiste diagnose te krijgen. 

 

De aanbevolen producten zijn bij ons te koop of bij de dichtstbijzijnde reseller van MARIA ÅKERBERG.

 

Bron foto: Wikipedia

LaCasaMia Beauty | MARIA ÅKERBERG Nederland

Hooggoorns 14, 7812 AM Emmen 

Praktijk/Schoonheidssalon LaCasaMia Beauty:

Koraaldreef 28A (Parc Sandur) 7828 AM Emmen

06-53757003

 

    ​© Copyright 2020 La Casa Mia Beauty​