PERIORALE DERMATITIS | Advies voor je huid

Wat is periorale dermatitis? 
Periorale dermatitis is de Latijnse naam van een ontsteking van de huid rond de mond. Deze ontsteking kan in zeldzame gevallen voorkomen rond de ogen. De aandoening kan maanden en soms jaren aanhouden. Periorale dermatitis treft meestal vrouwen tussen 20-30 jaar en is een huidaandoening die is gerelateerd aan rosacea. Meestal is er geen directe oorzaak, maar en heeft wel een verband gevonden tussen periorale dermatitis en overmatig wassen en het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten. Fel zonlicht en het gebruik van alcohol kan de toestand ook verergeren.

Symtomen 
Periorale dermatitis begint met rode vlekken rond de mond, soms onder de kin en op de wangen. Soms kan, zeer ongebruikelijk, uitslag rond de ogen zitten. Deze vlekken worden daarna kleine oneffenheidjes en kleine witte blaasjes die zich in de poriën vormen. Jeuk en een branderig gevoel kan ontstaan door de uitslag. De huid kan ook gemakkelijk loslaten.


Dit zou vermeden moeten worden 
- Zonnen
- Geparfumeerde huidverzorgingsproducten
- Overdreven reiniging van de huid
- Overmatig gebruik van make-up
- Krabben of uitknijpen met de vingers
- Grove peeling


Als je het bovenstaande niet doet, al de huid zich verbeteren. In het begin kan men echter een verslechtering waarnemen van een paar weken, dat komt vaker voor bij verschillende personen met periorale dermatitis. Belangrijk om te onthouden is dat de verslechtering slechts tijdelijk is en dat de afstand van de genoemde onderdelen de symptomen van periorale dermatitis na enkele weken verlichten.


Verzachtend voor de huid 
Bij periorale dermatitis moet men agressieve huidverzorgingsproducten vermijden zodat de aandoening niet verergert. Huidverzorging van MARIA ÅKERBERG is mild en kan dus heel goed worden gebruikt in verband met periorale dermatitis.

MARIA ÅKERBERG bevat alleen natuurlijke ingrediënten die samenwerken met de huid in plaats van tegenwerken. De natuurlijke ingrediënten worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en beïnvloeden het onderliggende weefsel. MARIA ÅKERBERG streeft er naar om huidproblemen duurzaam en op een natuurlijke manier te bestrijden in plaats van alleen de problemen van het moment te vergemakkelijken.


Wanneer gebruik men MARIA ÅKERBERG niet?
Als je allergisch bent voor één van de gebruikte ingrediënten. Het is zeer belangrijk dat je het advies, dat je schoonheidsspecialist aan je geeft, volgt om de best mogelijke resultaten te bereiken. Neem contact op met je wederverkoper als je vragen hebt.

Aanbevolen producten
Pas je dagelijkse huidverzorgingsroutine aan op je huidtype en kies de juiste reiniging, versteviging en vochtinbrengende crème. 

Gebruik naast het reinigen, verstevigen en crème een keer per week een zachte peeling, zoals de AHA & Jojoba Peeling en dan elke nacht de Face Mask Clearing. Vergeet niet om de huid niet te ruw te scrubben, maar zachtjes en voorzichtig met behulp van de producten.

De huid heeft soms extra bescherming nodig, daar past Coldpressed Jojoba Oil perfect bij. De olie wordt gebruikt voor het reinigen.

 

Meer specifiek advies over welke producten je best kunt gebruiken, krijgt je bij een consult voor huidverzorging dat je boekt bij een van onze wederverkopers. Deze hebben een opleiding gehad in huidziekten volgens ons concept Deepskin Organics en kunnen dus bepalen welke van onze producten het best geschikt zijn voor jou en jouw huid. 
 

LaCasaMia Beauty | MARIA ÅKERBERG Nederland

Hooggoorns 14, 7812 AM Emmen 

Praktijk/Schoonheidssalon LaCasaMia Beauty:

Koraaldreef 28A (Parc Sandur) 7828 AM Emmen

06-53757003

 

    ​© Copyright 2020 La Casa Mia Beauty​