ZWEETVOETEN | Advies voor je huid

Zweetvoeten - Hyperhidrose

Een functie van het zweten van handen en voeten is dat we meer grip op dingen hebben. Zouden ze te droog zijn, of veel te nat zijn, dan kunnen we dingen moeilijker vasthouden, glijden uit of laten dingen vallen. Te veel zweten van handen en voeten is een veel voorkomend probleem. Het wordt hyperhidrose genoemd. Men denkt dat het erfelijk is. De lichaamsdelen die getroffen worden, bevatten vaak veel zweetklieren, zoals handen, voeten en de oksels. Teveel voetzweet kan weer tot andere problemen lijden, zoals bijvoorbeeld kapotte schoenen een een onangename geur. Voor degene met zweetvoeten kan het gênant zijn om de schoenen uit te doen en een vochtig spoor of vieze geur achter te laten. Velen dragen meerdere sokken, die het vocht vasthouden en voetschimmel bevorderen. 's winters ontstaat gemakkeliljker bevriezing van voeten. Juist de voetzool is zeer rijk aan zweetklieren. De voet is een van de lichaamsdelen, die het meest zweet. Deze kan 0,75 dl zweet per etmaal produceren. Zweet op zich ruikt niet, maar komt het in contact met bacteriën op de huid, dan vormt zich een vieze lucht.

 

Voor diegene, die aan Hyperhidrose lijdt, kan het een goed idee zijn om een arts te bezoeken om te ontdekken welke behandeling geschikt is. We kunnen in elk geval wat ideeen aanreiken over welke producten van MARIA ÅKERBERG je kunnen helpen om de vieze lucht van de voeten weg te houden. De producten zijn overigens ook geschikt voor gezonde voeten. Foot Deo Spray wordt gebruikt op pas gewassen, droge voeten. Het houdt de bacteriën onder controle, zodat vieze lucht geen kans krijgt. De spray is vrij van aluminiumchloride en alcohol. Specials For Feet is een olie met antibacteriële en tegen schimmel werkende Tea Tree olie, welke zelfs broze nagels tegengaat. 

Foot Balm is een watervrij product, speciaal bedoeld om de voeten ´s winters mee in te smeren. He is beschermend en heel geschikt om hielkloven  tegen te gaan. 

Calming Gel is een verkoelende gel voor het gebruik op de voeten. Het bevat muntolie en een fractie methol, wat verkoelend werkt.

 

LaCasaMia Beauty | MARIA ÅKERBERG Nederland

Hooggoorns 14, 7812 AM Emmen 

Praktijk/Schoonheidssalon LaCasaMia Beauty:

Koraaldreef 28A (Parc Sandur) 7828 AM Emmen

06-53757003

 

    ​© Copyright 2020 La Casa Mia Beauty​